marts 2022Kære medlem af Vejle Frimærkeklub Mandag d. 21.3.22


Hvad sker der for vores dejlige jord? Bedst som vi troede, at hverdagen ville vende tilbage til det normale, er verden nu igen kastet ud i en gigantisk og tragisk krise. Uden at dette brev skal blive politisk, er der ingen tvivl om at krigen i Ukraine med dens rædsler fylder utroligt meget i de fleste.

Er vi på vej mod en atom- og 3. verdenskrig?

Vi har tidligere set, hvad en gal mands værk kan medføre.

Det kommer pludselig tæt på, og hvor og hvordan ender det?

Energipriserne er på himmelflugt, varerne i supermarkedet ligeså. Priser der påvirker de fleste. Hvor ender det?

Ingen kender svaret i øjeblikket. Vi kan kun håbe.

I den store sammenhæng betyder frimærkerne ikke det store, men det giver os mulighed for at slappe af og ikke tænke for meget.

Vi går hastigt mod slutningen af denne sæson, og hvor er den gået hurtigt. Måske fordi vi har savnet samværet så meget.

Det betyder også, at vi snart igen skal have general-forsamling og vedlagt dette brev finder du beretning, regnskab og selvfølgelig en indkaldelse hertil.

Vi ser også lidt tilbage på de møder, der har været afholdt siden det sidste klubbrev.

Generalforsamling

Tirsdag den 12. april holder vi den årlige ordinære generalforsamling jævnfør vore vedtægter.

Generalforsamlingen begynder kl. 19.30 (se indkaldelse bag på beretningen). Efter generalforsamlingen er klubben som altid vært ved et stykke brød og en kop kaffe.

Aftenen sluttes af med lidt bankospil, hvor der er pæne præmier på spil.

Husk indkomne forslag skal være bestyrelsen i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen.

Forårets formidlingssalg

Det store formidlingssalg havde denne gang ”kun” 145 lot.

Bydelysten var til at tage at føle på. Kun ca. halvdelen af de udbudte lot blev solgt. Omsætningen var egentlig tilfredsstillende med 9500,- kr, men det skyldes primært at 3-4 lot blev solgt til en god pris.

Tendensen til manglende bydelyst oplever vi også på vore miniformidlingssalg, hvor der hver gang er en del usolgte lot.

Spørgsmålet er hvorfor?

Er det de ”forkerte” områder? Er det kvaliteten? Er der for meget ”skrammel”? Er der for meget materiale på markdet generelt?

Det kunne være rart at vide, hvad der ligger til grund herfor. Kom gerne med input til bestyrelsen.

Årets Fund

Tirsdag den 5. april kårer vi igen Årets Fund. Denne gang må der blive præsenteret en masse spændende fund, idet vore medlemmer har haft 3 år til at finde sjove/gode objekter.

Vi beder om en kort præsentation med historien bag fundet, og når alle er præsenteret bliver Årets Fund fundet ved publikumsafstemning. Der er selvfølgelig gode præmier i vente.

Vi glæder os meget til at se, hvad der er kommet frem i årenes løb.

London

Vejle Frimærkeklub var på bedste vis repræsenteret på den for nyligt afviklede udstilling London 2022.

Lars Jørgensen fik Stor Guld i Traditionel for eksponatet: Zuid Afrikaansche Republiek - Transvaal 1869-1885 og Klaus Møller fik Stor Vermeil for eksponatet: The New Zealand Chalon Issues 1855-73 ligeledes i Traditionel. Et stort tillykke til begge for de flotte bedømmelser.

Sommerbyttemøde

Efter 2 års pause kan vi på glædelig vis igen afholde vort populære Sommerbyttemøde, hvor samlere fra det meste af Danmark mødes til hyggelig byttedag i sommerpausen.

Lørdag den 11. juni åbner vi dørene til det, vi håber at bliver en hyggelig byttedag.

Sidst vi afholdt sommerbytte var, mens vi var på Boulevarden, så til trods for at vi har dejlige mødelokaler, har vi ikke helt den samme plads som tidligere. Vi håber dog det går alligevel.

Vi får også i år besøg af JF-Stamps.

Åbningstiden er 9.00 til 15.00, men vi åbner ikke dørene før kl. 08.30.

Nyt medlem

Vi kan i denne måned byde velkommen til Hans Ole Madsen, som nyt medlem.. Vi håber, at du vil få god gavn af de tilbud, vi kan tilbyde.

Resume

15.2. Vi havde besøg af Niels Erik Thunbo, der holdt et rigtigt godt foredrag om Samsøs posthistorie og om hvad den lille ø havde betydet for postbesørgelsen i Danmark, herunder ispost. Der var også møde i variantgruppen. 50 fremmødte.

22.2. Almindelig bytteaften med miniformidlingssalg. Bent Rasmussen fortalte lidt om postkort fra Grejsdalen i ”Vis din samling”. Desværre havde kun 52 fundet vej til vore lokaler.

1.3. Forårets store formidlingssalg havde 145 lot. Bydelysten blandt i 45 fremmødte var ikke så høj. Heldigvis var der 3-4 lot, der trak omsætningen op.

8.3. Endelig fristes man til at sige. Vi var denne aften 70 fremmødte, og det var skønt igen at se den store aktivitet. Ud over bytteaften var der miniformidlingssalg og i ”Vis din samling” fortalte Søren Kavin om at samle brotypestemplerne af typen 2c. Endnu engang var der masser af inspiration at hente.

15.3. Vi fik en fantastisk historie om det gamle København fortalt af og gennem Lis Woller-Nielsen postkort. Mon ikke der var mange, der fik meget nyt at høre Der var også møde i variant gruppen med 13 tilhørere. 52 fremmødte til foredraget.

Orientering

Søn. d. 27.3. ”Mærkedag” fra 9.00 til 15.00 i I.P. Schmidtsgården, Vendersgade 4, Fredericia. Tid til hygge og fordybelse. Alle kan deltage, men tilmelding nødvendig.

Tirs. d. 29.mar. Formanden fortæller om Den Danske Brigade og Det Danske Kommando i Tyskland, der i år fejrer 75 års jubilæum. Han fortæller også lidt om, hvordan en Åben Klasse samling skal blive til en posthistorisk samling.

Der er som altid på foredragsaftener også møde for variantsamlerne.

Ons. d. 30. mar. Eftermiddagsmøde til sædvanlig tid og sted.

Tirs. d. 5. apr. Sæsonens sidste bytteaften. Som altid med miniformidlingssalg, men denne aften kårer vi også Årets Fund og præmierer de bedste efter publikumsafstemning.