Postkortbøger

Vejle Munkebjerg. Moses i funktion. Kunsthandler Chr. Hansen, Vejle. Eneret 36 074. 26.4.1915. Fra starten af 1880’erne til Munkebjerg Badehotels lukning i 1964 var der æsler/muldyr på Munkebjerg. De fragtede bagage fra og til dampbådene og jernbanen for gæsterne. De forskellige Moses’er var meget populære og er derfor gengivet på mange postkort og foreviget på private fotos.

Tag med på en udflugt med Vejles bedste fotografer fra 1880’erne til nu.

Denne udflugt vil føre dig til det gamle og nye Munkebjerg, hvor du blandt andet møder Munkebjergmanden, Moses og Søren, Den rullende Trappe og det nye skønne hotels fortræffeligheder. Hvad skulle vi have gjort uden fotografer til at fortælle om forandringerne op

gennem tiderne.


I denne bog har fotograferne hjulpet til med professionelle og private fotos. De har givet os illustrationerne på postkortene, i aviserne, fra arkiverne eller de kan have ligget i private folks fotoalbum, som heldigvis er blevet gemt for eftertiden. Alle fortæller en historie fra netop det tidspunkt, hvor fotoet blev taget. At der så hist og her er blevet ændret lidt på virkeligheden, inden fotoet er blevet trykt, er jo op til os at afsløre. Alle disse fotos i bogen er fulgt op med en tekst, der fortæller små historier og oplysninger fra den tid, hvor fotografen forevigede øjeblikket.


Guider på udflugten er Gert Guttenberg og Tommy Holm.


Chr. Hansen var blandt de første i Vejle til at udgive prospekter og postkort med motiver fra Vejle. I denne bog besøger man mange af de steder, som den dag i dag er kendte motiver fra Vejle, men som C hr. Hansen allerede udgav som postkort med for over 100 år siden.

 

Se postkortene og læs om Chr. Hansens butik og hans venskab med nogle af Vejles kendte personligheder, herunder Ole Nielsen fra Munkebjerg Badehotel og fotograf  H. P. Jensen. Læs også om hvordan Danmarks første pin-up pige Dagmar Hansen havde forbindelse til Vejle.


POSTKORTBØGER MED LOKALE FORTÆLLINGER

Man køber Vejle Frimærkeklubs to nye postkort bøger ved henvendelse til formanden for Vejle Frimærkeklub eller ved henvendelse på klubbens mødeaftener.

Bøgerne sælges til kr. 100,- pr. sæt eller 75,- pr. stk.